Frankrijk

FRANKRIJKSTOCKHOLM 2016

Frankrijk werpt zich op als outsider songfestivalzege

Over een kleine maand is het zover en strijden 43 landen om de zege op het songfestival in Stockholm. Hoe denken de bookmakers erover?

Het blijft interessant om de keuze van de bookmakers onder de loep te nemen. Na diverse preview parties, o.a. in Amsterdam, zijn enkele quoteringen gewijzigd. Sergey Lazarev uit Rusland blijft torenhoog favoriet, maar wordt nu niet meer gevolgd door Zweden. Frans staat momenteel op de derde plek. Het is Amir uit Frankrijk die momenteel hoge toppen scoort. Met zijn vrolijke J’ai cherché weet hij de bookies te overtuigen. Van bij de release van het nummer werd hem een plek in de top 10 toebedeeld. Langzaamaan klom hij naar boven en nu staat hij dus op de tweede plaats.

Dami Im uit Australië en Ira Losco uit Malta vervolledigen de top 5. Nederland, dat Douwe Bob afvaardigt, heeft de bookmakers vertrouwen kunnen inboezemen na het optreden tijdens Eurovision in Concert in Amsterdam. De Nederlander staat nu vijftiende. Dit is de huidige top 15 bij de bookies:

Laura Tesoro staat momenteel op de 29ste plaats en zou volgens de bookmakers op de elfde plaats stranden in de tweede halve finale, net geen finaleticket waardig dus. Montenegro doet het het slechtst in de voorspellingen, samen met onder andere San Marino en Zwitserland.

Advertentie