Israël

ISRAELSTOCKHOLM 2016

Hovi Star met ‘Made of Stars’ Israëlische inzending voor songfestival 2016

De finale van de Israëlische finale werd vanavond gewonnen door met Hovi Star met de song Made of Stars. De kandidaat haalde het van drie andere concurrenten.

De reeks The Next Star for Eurovision liep al sinds begin december vorig jaar, en na bijna drie maanden volgde eindelijk de finale. Na een hele resem audities en afvallingsrondes waren er nog vier kandidaten over. Hovi Star was vooraf getipt als favoriet, ook door ex-winnares Dana International.

Twee versies van Made of Stars

De winnaar werd voor de volle 100 % gekozen door het stemmende publiek. Een van de kandidaten viel al af nog voor ze haar songfestivalliedje kon zingen. Er werd eerst een cover-ronde gehouden waarbij enkel de top drie de kans kreeg om hun inzending live te brengen. Hovi en Nofar zongen allebei het lied Made Of Stars, maar brachten het elk in een compleet verschillende muziekstijl. De man achter het liedje is Doron Medalie. Hij was verantwoordelijk voor de Israëlische inzending van 2015.

Vorig jaar leverde de show meteen een hit op, want Nadav Guedj haalde met zijn populaire song Golden Boy de finale in Wenen. Dat was al van 2010 geleden.

De Israëlische inzending:

https://www.youtube.com/watch?v=pMWtFb9A88w&feature=youtu.be

Advertentie