Noord-Macedonië

NOORD-MACEDONIESTOCKHOLM 2016

Kaliopi keert terug naar het Eurovisiesongfestival

Kaliopi neemt nog een keer deel aan het Eurovisiesongfestival voor (VJR) Macedonië. De zangeres vertegenwoordigde het land eerder al in 1996 en 2012.

Het Balkanland kiest voor een bekend gezicht voor het songfestival in Stockholm. De populaire zangeres Kaliopi zal in mei de eer van het land hoog proberen te houden. Dat maakte de Macedonische zender MKRTV eerder deze avond bekend.

 

Kaliopi stelt haar nummer eind februari voor in een speciale tv-show. Ze zal met producer Romeo Grill, die ook haar vorige songfestivallied en enkele van haar hits componeerde, samenwerken aan het lied. Leuk weetje: Romeo is ook Kaliopi’s ex-man.

Geliefd artiest

In eurovisieland is ze geen onbekende. Ze wilde als eerste Macedonische kandidaat ooit deelnemen in 1996 met het nummer Samo ti. Het land geraakte echter niet door de eenmalige audiovoorronde, georganiseerd door de EBU om de toenemende interesse van de Balkanlanden onder controle te houden. (VJR) Macedonië nam uiteindelijk pas in 1998 voor het eerst deel in de finale.

In 2012 was het dan zover voor Kaliopi. Met Crno I Belo trok ze naar Bakoe waar ze dertiende eindigde in de finale. ‘Kaliopi heeft een mooi carrière waarin ze een duidelijke stempel drukt op de Balkanmuziek’, klinkt het nog bij MKRTV. ‘Ze is een van de meest geliefde artiesten in de regio.’

De zangeres in 2012:

play

Advertentie