Italië

ITALIESTOCKHOLM 2016

Kandidaten ‘Sanremo 2016’ zondag 13 december bekend

Zondag 13 december komen we te weten welke artiesten deelnemen aan het jaarlijkse Sanremo festival in de categorie Campioni. De winnaar krijgt de kans om Italië te vertegenwoordigen op het songfestival in Zweden.

Het is Carlo Conti, de artistiek directeur van deelnemende omroep RAI die de namen van de kandidaten rond 14.00 uur mag bekend maken. Dat zal gebeuren in het televisieprogramma L’Arena op Rai Uno. Het gaat om de deelnemers in de categorie Campioni, die van Le Nuove Proposte waren al bekend gemaakt.

Domenica 13 Dicembre, nel corso de L'Arena di Massimo Giletti, conosceremo i nomi dei 20 Big che parteciperanno a #Sanremo2016!

Geplaatst door Festival di Sanremo op woensdag 9 december 2015

 

Het concept is hetzelfde als vorig jaar. Twintig artiesten nemen aan het festival deel in de categorie CampioniWie het in deze categorie haalt, mag voor Italië naar Zweden. Een deelname is echter niet verplicht. De 66e editie wordt gehouden tussen dinsdag 9 en zaterdag 13 februari. Er doen al heel wat mogelijke namen de ronde, zoals die van zingende non Cristina (foto).

 

Advertentie