Spanje

SPANJESTOCKHOLM 2016

Spaanse kanshebbers volgende week bekend

RTVE, de Spaanse openbare omroep, heeft laten weten dat de Spaanse songfestivalfans nog heel even geduld moeten uitoefenen. Volgende week kennen we de kanshebbers.

Eerder deze maand maakte de omroep bekend dat er een nationale finale met zes finalisten zal plaatsvinden. Welke die zes zijn, wordt tussen 28 en 31 december 2015 wereldkundig gemaakt. Spaanse eurofans maakten via de hashtag #europuertas duidelijk wie hun voorkeur geniet. Volgens RTVE staan vooral Raul Gomez, Xuso Jones, Maverick, Jorge Gonzalez en Brequette hoog op het verlanglijstje van de fans. Brequette kennen we nog van de voorronde in 2014. Zij haalde het niet met Más en moest de overwinning aan Ruth Lorenzo laten.

play

De omroep beklemtoonde dat de zes finalisten jong en getalenteerd zijn, elk bedreven in een specifiek genre. RTVE zal in januari online afleveringen uitzenden waarin we meer te weten komen over de kandidaten.

Vorig jaar eindigde Edurne met Amanecer op een teleurstellende 21ste plaats in Wenen. Toch gaf ze onlangs aan bereid te zijn om ooit terug te keren. Zelf steunt ze Xuso Jones, een 26-jarige Spaanse singer-songwriter die bekendheid verwierf via covers op sociale media.

Advertentie