Algemeen

ALGEMEEN

Last van ‘PED’? Misschien helpt dit

De echte fans weten precies wat we hiermee bedoelen. PED staat voor Post Eurovision Depression, of beter het zwarte gat na het hele festival. Maandenlang hebben we reikhalzend uitgekeken naar de drie shows en nu is het zomaar allemaal achter de rug. Ben jij ook iemand die dit ervaart? Geen paniek, wij helpen je graag door deze tijd heen.

We kennen het allemaal, het festival zit er weer op en we missen het al of denken vooruit naar de volgende editie. Veel fans kampen dan ook met de bekende PED. Wij van Songfestival.be willen jullie graag helpen om deze moeilijke periode te overbruggen met wat handige tips.

Twee manieren van aanpakken

Je kan kiezen voor twee opties: je ‘geneest’ jezelf met nog meer Eurovisiesongfestival of je gaat terug naar de realiteit. Bij het laatste breek je met alles wat het festival te bieden heeft tot volgend jaar. We weten zelf allemaal dat dit voor de echte fans not done is, dus we kiezen voor nog meer Songfestival.

Meer Songfestival? Waar? Hoe?

Wachten moeten we sowieso allemaal tot volgend jaar maar er is niemand die ons tegenhoudt om het verleden erbij te halen. Er zijn ondertussen heel wat nationale finales gehouden die je meestal wel kan terugvinden op YouTube. Nog een leuke is het terugkijken van oudere festivals. Nodig je vrienden uit en bekijk samen het festival van bijvoorbeeld 2006 nog eens keertje. Zien of jullie de liedjes nog kennen én dezelfde nummers nog goed vinden. Het Songfestival krijgt volgend jaar zijn 65e editie dus genoeg beeldmateriaal om terug te zien.

Onze sociale media

Natuurlijk kan je altijd teruggrijpen naar onze eigen inbreng in de festivals. Op onze Facebookpagina kan je de lives nog eens allemaal bingewatchen en genieten van reacties van onze redacteurs die ter plaatse waren. Ons kanaal op YouTube bevat ook veel leuke beelden van interviews en repetities dus staan ook garant voor uren kijkplezier. Als laatste hebben we onze Instagram waar vorig jaar, in Lissabon, redacteur Jasper je meenam voor zijn ‘eerste keer’. Dit jaar nam redacteur Philip je mee in Tel Aviv en al die foto’s en filmpjes staan in een handig overzicht op de pagina.

Aftellen naar volgend jaar

Dankzij de overwinning van Duncan Laurence komt het festival nu wel heel dicht bij ons eigen landje en kunnen we al beginnen dromen van een tripje naar Nederland. Het was een bewogen Eurovisiesongfestivalseizoen met ups en downs. Wat brengt 2020 met zich mee? Waar gaat het plaatsvinden? Wie gaan er mee doen? Krijgen we nieuwe deelnemende of terugkerende landen? Wij volgen het natuurlijk op de voet voor jullie.