DSVS 2023

DSVS 2023

Vanaf morgen: De Stem van Songfestival.be, seizoen acht

Alle liedjes voor het komende Songfestival zijn bekend en het is afwachten tot de start van de repetities. Dat betekent maar een ding: een nieuw seizoen van De Stem van Songfestival.be! In dit artikel vind je alle praktische informatie over het wat en hoe.

Net als in voorgaande jaren overlopen we elke dag een inzending voor de aankomende editie van het Eurovisiesongfestival. Starten doen we op zaterdag 18 maart. Tot en met zondag 23 april kun je elke dag meestemmen op een andere song voor Liverpool. We starten met Ierland en eindigen met het Verenigd Koninkrijk als gastland.

Een verschil is dat de redactie van Songfestival.be dit jaar koos voor geschreven recensies op de site. Elke dag lees je in een artikel de ongezouten mening van drie verschillende redacteurs over het lied dat dan centraal staat. Uiteraard stemt het volledige team mee op alle inzendingen door ze allemaal op tien te quoteren.

Rapportscores op tien

Verder blijft alles ongewijzigd: je kunt via onze site elke dag meestemmen door jouw rapportscore op tien door te geven. Jouw stem telt mee voor tweederde van het totaal. De overige 33% komt van onze redactie. De tien songs met de hoogste gemiddelde scores op tien stoten door naar de finaleweek eind april. Daarin gaan de tellers op nul en kan er opnieuw gestemd worden. Belangrijk: België neemt opnieuw deel aan de stemming, maar wordt niet opgenomen in de rangschikking.

Op basis van die stemming kronen we op donderdag 27 april de winnaar van het achtste seizoen van De Stem van Songfestival.be. Wie volgt Amir, Blanche, Sennek, Duncan Laurence, Ben Dolic, Senhit & FloRida en Mahmood & Blanco op? Jij beslist vanaf 18 maart mee, hier op Songfestival.be!