Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Netta lanceert tweede single

Het heeft lang geduurd, maar de jongste Songfestivalwinnares brengt haar eerste single na Toy uit. Israëlische Netta laat het knotsgekke Bassa Sababa op haar fans los. In de videoclip speelt een grote, roze neushoorn de hoofdrol.

Dit nieuwe liedje is nog maar de tweede single van Netta. Ze heeft er samen met haar team heel lang aangewerkt. Avshalom Ariel, Stav Beger en Netta zelf zorgden voor tekst en muziek. Beger werkte vorig jaar al mee aan Toy. De release van het lied moest lange tijd ‘top secret’ blijven om een online lek te voorkomen.

Roze neushoorn

Bassa Sababa is een razendsnel elektronisch dansliedje in de typische stijl van Netta. Gek en vol energie. De opvallende videoclip moet een computerspel voorstellen. Daarin zie je Netta veranderen in … een roze neushoorn. ‘Call your mama! Run! Tell her I’m a rhino!… I’m gonna eat you. Gonna beat you like a drum. Gonna chew you like some gum’, zingt de winnares van 2018.

play

De zangeres legt uit dat neushoorns sterk zijn en een dikke huid hebben. Daarmee wil ze verwijzen naar alle kritiek die ze gekregen heeft na haar overwinning op het Songfestival in mei. In haar nieuwe liedje moet je het ‘geluid van Afrika’ horen. Netta bracht haar jeugd namelijk door in Nigeria.