Interviews

INTERVIEWSVOORRONDES 2019

‘Melodifestivalen 2019’, wij spraken met een paar artiesten

Dat Melodifestivalen een groots volksfeest is, valt niet te ontkennen. Dit jaar is niet anders. Decor voor de finale dit jaar is de Friends Arena in Stockholm. Twaalf artiesten strijden voor de eer om Zweden te vertegenwoordigen in Tel Aviv. Songfestival.be was er voor de eerste keer bij en wist een paar kandidaten voor de lens te halen.

Wiktoria

Deze 22-jarige blondine doet voor de derde keer een gooi naar de overwinning met het nummer Not With Me. In 2016 werd ze mooi vierde met Save Me en in 2017 behaalde ze een zesde plaats met As I Lay Me Down. 

Liamoo & Hanna Ferm

Voor de gelegenheid nemen deze twee jonge talenten samen deel. Met het nummer Hold You, kwalificeerden ze zich onmiddellijk voor de grote finale. Liamoo kennen we allemaal nog van de editie van 2018 waar hij met het nummer Last Breath een zesde plaats wist te behalen.

Anna Bergendahl

Negen jaar geleden wist ze Melodifestivalen te winnen met het nummer This is my Life. In Oslo scoorde ze onder de verwachtingen en eindigde elfde in haar halve finale. Met het nummer Ashes To Ashes staat ze nu, via de herkansingsronde, in de finale.