Cyprus

CYPRUS

Zo klinkt Cypriotische inzending ‘El diablo’

De omroep van Cyprus valt op door niet meer in zee te gaan met de kandidaat die het eiland in 2020 had moeten vertegenwoordigen. In plaats van Sandro sturen ze deze Elena Tsagrinou naar het Songfestival van 2021. Cyprus is, net zoals België, ingedeeld in de eerste halve finale op dinsdag 18 mei. Lied El diablo werd net als de kandidate intern gekozen. Kom hieronder te weten hoe het nummer klinkt:

Via deze Instagramlink van de Cypriotische omroep kan je meteen een deel van het lied horen en de clip zien. Elena’s platenlabel Panik Records (klik op de link) toont de clip al, maar zet de hem pas later op YouTube.

Ervaren team

Jimmy “Joker” ThornfeldtLaurell BarkerOxa, en Thomas Stengaard zijn de vier die het nummer hebben geschreven. Jimmy is een Zweedse schrijver die meerdere awards mocht ontvangen voor zijn werk met onder andere Jennifer Lopez en Nicki Minaj. Laurell kreeg bekendheid bij het grote publiek doordat ze in 2019 als eerste vrouw met drie nummers in de finale van een Songfestival stond. Ze schreef mee aan de Britse inzending Bigger Than Us, het Duitse Sister en de Zwitserse inzending, She Got Me. Thomas komt uit Denemarken en is verantwoordelijk voor onder andere Only Teardrops en You Let Me Walk Alone.