Nederland

NEDERLANDMALMO 2024

Fans reageren op ‘Europapa’: één van de vele ‘joke entries’, maar typisch Nederlands

Donderdagavond bracht Joost Klein zijn Songfestivalnummer Europapa uit. Online deelden verschillende fans al snel hun mening over de Nederlandse inzending. Wij verzamelden een aantal reacties.

De inzending van onze noorderburen was voor het eerst te horen in een speciale uitzending van de MiddagAvondshow met Arjen Lubach op NPO1. De videoclip werd ook ineens uitgebracht via YouTube.

Enthousiasme en happy hardcore

De meningen over Europapa lijken verdeeld. Op X, voormalig Twitter, lezen we al verschillende reacties. Een aantal fans zijn meteen enthousiast, waarbij vooral het (typisch Nederlandse) happy hardcore gedeelte van het nummer opvalt:

Gimmick

Niet iedereen kan het nummer waarderen. Online wordt veelal aangegeven dat Europapa één van de vele joke entries van dit jaar betreft.

Plat

Ook op Facebook werd al snel gereageerd op het Nederlandse nummer. Zo lezen we in de reacties op onze pagina: ‘Veel te plat, slecht zelfs‘ en ‘Zero points voor Nederland. Trekt op niets.’ Eén van onze lezers hoopt dat Nederland een grap maakt, een andere lezer verlangt na de release van Europapa weer naar de tijd van het live orkest.