Portugal

PORTUGAL

Elisa voor Portugal naar Songfestival

De jaarlijkse Portugese voorronde, Festival da Canção, kent een winnaar. Elisa brengt het nummer Medo de sentir in Rotterdam. Portugal treedt aan in de tweede halve finale op 14 mei.

De Portugezen hadden reeds twee halve finales erop zitten. Vanavond was het tijd voor de finale van dit Portugese muziekfestijn. Acht artiesten overleefden de halve finales en mochten strijden voor het ticket naar het grote Songfestivalpodium.

Zoals gewoonlijk bestaat de eindscore uit een optelsom van de punten van het publiek en de jury. De jury, bestaande uit  vertegenwoordigers van de zeven Portugese regio’s, gaf het maximum van de punten (12) aan Filipe Sambado met Gerbera amarela do Sul. Het publiek ging een totaal andere richting uit en gaf slechts vier punten aan de juryfavoriet. Het maximum van het publiek ging naar Bárbara Tinoco met Passe-Partout. Elisa wist dus nooit het maximum van de punten te behalen maar door tweemaal een tien te krijgen kon ze toch de hoogste plaats op het scorebord  bereiken. Elisa mag de Portugese kleuren gaan verdedigen met Medo de sentir.

Hieronder vind je een handig overzicht van de puntenverdeling en het winnende nummer:

play
#Deelnemer(s)NummerJuryPubliekTotaalPlaats
1Filipe SambadoGerbera amarela do Sul124163
2Jimmy PAbensonhado76135
3Tomás LuziaMais real que o amor38116
4Elisa RodriguesNão voltes mais4378
5Throes + The ShineMovimento65117
6KadyDiz só87154
7ElisaMedo de sentir1010201
8Bárbara TinocoPasse-Partout612182