Top 250 2023

TOP 250 2023

‘Cha Cha Cha’ van Käärijä bovenaan de ‘ESC250’ van 2023

Niet Chanel, niet Loreen, maar wel Käärijä staat bovenaan de jaarlijkse ESC250. Zo krijgt de populaire hitlijst, waarbij fans hun top tien van meest favoriete Songfestivalliedjes insturen, voor het tweede jaar op rij een nieuwe nummer één. Songfestival.be ontving deze editie om en bij de 10.000 stemmen. Deze editie van de hitlijst was voor het eerst integraal te beluisteren via EFR12 Radio.

Op het voorbije Songfestival in Liverpool werd Finland knap tweede. Deelnemer Käärijä won met zijn Cha Cha Cha zelfs de televoting in de finale. Dat het grote publiek en de Songfestivalfans de guitige zanger nog lang niet vergeten zijn, bewijst zijn topnotering in de ESC250 van 2023. Hij komt meteen binnen op de eerste plaats.

Loreen en Chanel

Terwijl ze goud pakte op het grote Songfestival, moet Loreen nu met het zilver naar huis. De grote hype rond Tattoo zorgt er trouwens voor dat Euphoria dit jaar niet op twee maar op drie staat. De vorige nummer één, Chanel met SloMo, vocht voor wat ze waard was en belandde op de vierde plaats. Met Cornelia Jakobs sluit een andere Zweedse de top vijf af.

Volledige lijst 

We publiceren de volledige top 250, net als alle liedjes die buiten de top 250 strandden, op 1 januari in de loop van de dag op onze website. Je zal ook weetjes en facts kunnen lezen over de editie van dit jaar.

Nieuw begin

Sinds Songfestival.be in 2017 de stemming voor de ESC250 organiseert, heeft de hitlijst jaar na jaar aan populariteit gewonnen. Niet enkel wat het aantal gevalideerde stemmen betreft, ook qua bereik op sociale media. Vooral op X is het ieder jaar een hot topic. Tweets met de hashtag #ESC250 zijn niet te tellen, wat het aftellen een trending topic maakt.

Dit jaar betekende ook een nieuw begin voor de ESC250. Onze Franse radiopartner EFR12 Radio nam deze keer de volledige uitzending voor zijn rekening. Zo had de countdown dit jaar voor de eerste keer een heuse presentator.

Publicité