Albanië

ALBANIEKIEV 2017

Vanavond finale ‘Festivali i Këngës’

Na vanavond hebben we het eerste nummer voor het Eurovisiesongfestival in Kiev. Al is de kans groot dat dat nummer nog een flinke update zal krijgen, of zelfs volledig vervangen zal worden.

 Albanië | 20.30 uur – ? uur, livestream

De finale van de 55e editie van de Albanese muziekwedstrijd Festivali i Këngës wordt vanavond afgewerkt. De veertien finalisten die zich wisten te plaatsen uit de halve finales van gisteren en eergisteren staan tegenover elkaar en voeren nogmaals hun songs op. Nadien is het aan een vakjury (60%) en een publieksjury (40%, dus geen televoting) om de winnaar aan te duiden.

De finale start rond half negen vanavond, en zal naar alle waarschijnlijkheid een drietal uur of zelfs iets meer in beslag nemen. Eén van de presentatrices van de uitzending is Ledina Çelo, die in 2005 deelnam voor Albanië en zestiende eindigde met Tomorrow I Go.

Het finaleveld van vanavond, op alfabetische volgorde, vind je hieronder terug:

Deelnemer(s)NummerVolgorde van optredenPunten vakjuryPunten publiekjuryPlaats
Franc KoruniMacka1
LorelaMe ty2
Xhesika PoloEva jam unë3
XUXIMetropol4
Fabiola Agalliu & Agnesa CavolliShkon e vjen5
Dilan RekaMos harro6
Lindita HalimiBota71
Flaka KrelaniS'dua t'flas8
Rezarta SmajaPse prite gjatë9
Edea DemaliajBesoj në ëndrra10
YII LimaniShiu11
LYNXSot12
Orges ToçeShi diamantësh13
Genc SalihuKëtu14

Aan de winnaar om te doen wat Eneda Tarifa afgelopen mei op het ESF in Stockholm niet lukte: de finale halen voor Albanië. Het beste resultaat van het land blijft een vijfde plek. Die behaalde Rona Nishliu in 2012 met Suus.

Advertentie