Frankrijk krijgt voorronde met drie shows

In januari volgend jaar wordt de Franse inzending voor het Eurovisiesongfestival gekozen, over drie shows heen. Dat meldt het Franse nieuwsmedium Ouest-France.

Het medium haalt een bron bij omroep France Télévisions aan dat de details van het format heeft verklapt. Er komen drie uitzendingen op France 2, het grootste net van de omroep, waarvan er twee op voorhand opgenomen zijn. Daarin doen een vijftiental artiesten mee. Een nog onbekend aantal wordt door een vakjury toegelaten om deel te nemen aan de finale.

Die finale wordt live uitgezonden, als derde en laatste show. De Franse kijker wordt uitgenodigd om zijn oordeel te vellen door middel van televoting, en wordt bijgestaan door Europese jury’s. Garou (foto), een populaire Frans-Canadese zanger, zou aangetrokken zijn om de uitzendingen te presenteren.

De Franse omroep heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar evenmin ontkracht. In juni al werden de inschrijvingen geopend, en die lopen tot nader order nog steeds. Het songfestival heeft in Frankrijk aan aanzien gewonnen de laatste jaren. Dit jaar versloeg de finale vanuit Kiev onder meer de Franse versie van The Voice op de commerciële concurrent van TF1, en dat voor de eerste keer.

Geef een reactie