Frankrijk

FRANKRIJKLISSABON 2018

Frankrijk krijgt voorronde met drie shows

In januari volgend jaar wordt de Franse inzending voor het Eurovisiesongfestival gekozen in een voorronde, Destination Eurovision. Dat bleek uit een persconferentie van France Télévisions.

Er komen drie uitzendingen op France 2, het grootste net van de omroep, waarvan er twee op voorhand opgenomen zijn. Daarin doen telkens negen artiesten mee. Vier ervan per uitzending worden door een vakjury toegelaten om deel te nemen aan de finale. Die bestaat uit Amir, die in 2016 deelnam voor Frankrijk, en andere artiesten Isabelle Bouley en Christophe William. Een deelnemerslijst werd nog niet vrijgegeven.

De finale wordt live uitgezonden, als derde en laatste show. De Franse kijker wordt uitgenodigd om zijn oordeel te vellen door middel van televoting, en wordt bijgestaan door Europese jury’s. Garou, een populaire Frans-Canadese zanger, is aangetrokken om de uitzendingen te presenteren. Definitieve uitzenddata zijn er nog niet: in eerste instantie werd gezegd dat de shows in januari op het scherm zouden komen, maar dat werd niet officieel bevestigd tijdens de persconferentie.

In juni al werden de inschrijvingen geopend, en in totaal werden zo’n 1500 songs ontvangen. Het songfestival heeft in Frankrijk aan aanzien gewonnen de laatste jaren. Dit jaar versloeg de finale vanuit Kiev onder meer de Franse versie van The Voice op de commerciële concurrent van TF1, en dat voor de eerste keer.

Advertentie