Frankrijk

FRANKRIJK

Frankrijk maakt nummer bekend op 16 februari

De Franse omroep, France 2, maakte vorige maand al bekend dat Tom Leeb Frankrijk zal vertegenwoordigen op de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival. Het nummer wordt bekendgemaakt op 16 februari.

Waar we de afgelopen jaren via de Franse voorronde, Destination Eurovision, meteen artiest én nummer kenden, loopt het nu anders. De Franse vertegenwoordiger is al enkele weken gekend. Sinds kort weten we ook wanneer we het nummer mogen verwachten. De première van het Franse nummer zal plaatsvinden op zondag 16 februari om 20.50 uur op France 2. Wie de bekendmaking wil volgen, kan dat doen op kanaal 151 (Telenet), 257 (Proximus), 63 (TV Vlaanderen). Wie deze kanalen niet kan ontvangen, kan via de sociale mediakanalen van France 2 op de hoogte blijven.

Het Franse verleden op het Songfestival

De afgelopen twee decennia waren niet de meest succesvolle die Frankrijk in zijn Eurovisieverleden heeft gekend. Het laatste succesje dateert al van 2016, toen Amir een zesde plek wist binnen te halen. Voor een top vijf klassering moeten we zelfs al terug naar het jaar 2002. De selectiemethode die France 2 dit jaar overboord heeft gegooid, kon het tij niet keren. Frankrijk moest zich de afgelopen jaren tevreden stellen met een plek in de middenmoot. Vorig jaar behaalde Bilal Hassani nog een zestiende plek met zijn nummer Roi. Of de Fransen dit jaar een plekje in de top weten te bemachtigen met Tom Leeb en het uitgekozen nummer, is natuurlijk nog afwachten. Het is echter wel het doel van de Franse omroep om na al die jaren eindelijk nog eens een plekje in de top vijf binnen te rijven.

play

Advertentie