Georgië

GEORGIELIVERPOOL 2023

Georgië geeft als laatste Songfestivallied vrij: dit is ‘Echo’

Als allerlaatste van de 37 deelnemende landen op het komende Eurovisiesongfestival in Liverpool heeft Georgië eindelijk het Songfestivallied vrijgegeven. De artiest en de titel van het lied waren al eerder bekend, nu is dus ook het lied zelf uit.

Begin februari al won Iru Khechanovi de officieuze Songfestivalvoorronde in haar land. Ze won namelijk The Voice Georgia, waarvan de winnaar het Georgische ticket voor het volgende Songfestival krijgt. Het lied voor Liverpool werd daarna pas geschreven en intern gekozen.

Ervaring op Junior 

Of Iru met Echo beter kan doen op het ‘volwassen’ liedjesfestijn dan op de Juniorversie, waarbij ze tweede werd in 2011 met de groep Candy, is nu de vraag. Beter doen dan Circus Mircus met Lock Me In in Turijn vorig jaar lijkt alvast niet moeilijk, die groep werd allerlaatste in de tweede halve finale. Ook Iru mag het vanuit de tweede halve finale proberen. Dat doet ze dus met Echo, waarover de zangeres zegt dat het een ‘gevecht van liefde en manifest van geloof is. Echo is mijn innerlijke stem en manifestatie van liefde en vrede.’

Beluister hieronder de Songfestivalinzending van Georgië voor 2023.

play

Advertentie