Luxemburg

LUXEMBURGALGEMEENMALMO 2024VOORRONDES 2024

Luxemburg maakt liedjes voor nationale finale bekend

In Luxemburg werden vandaag alle liedjes vrijgegeven die zullen deelnemen aan de nationale finale op 27 januari. Eerder werden alle namen van de deelnemende artiesten al gelost, nu dus ook alle nummers.

De nationale voorrondetrein voor het Eurovisiesongfestival heeft momenteel geen last van de vrieskou, integendeel. Momenteel stromen de nieuwtjes over nationale preselecties, deelnemende artiesten en hun liedjes binnen. Ook in Luxemburg lijken ze helemaal klaar voor de grote comeback op het Songfestival in Malmö.

Overwegend Engelstalige songs

Toen Luxemburg in 1993 voor het laatst deelnam aan het Eurovisiesongfestival moest ieder land nog een nummer brengen in de eigen landstaal. Het was dus even afwachten welke koers de Luxemburgers bij hun terugkeer zouden varen op taalvlak. Het lijkt erop dat ons kleinste buurland de hedendaagse trends op het Songfestival volgt en mikt op een Engelstalige bijdrage: zes van de acht finalisten brengen een Engelstalig liedje. Zangeres Naomi Ayé zingt volledig in het Frans, TALI brengt een lied in zowel het Engels als het Frans.

Hieronder vind je alle artiesten en hun liedjes:

Angy & Rafa Ela – Drop

play

CHAiLD– Hold On

play

EDSUN– Finally Alive

play

Joel Marques–  Believer

play

Krick– Drowning in the Rain

play

Naomi Aye– Paumee Sur Terre

play

One Last Time–Devil In the Detail

play

TALI–Fighter

play

Advertentie