Luxemburg

LUXEMBURG

Officieel: Luxemburg vanaf 2024 weer op Songfestival

Van een grote verrassing gesproken! Songfestivalorganisator EBU en de nationale omroep hebben bekendgemaakt dat Luxemburg vanaf 2024 weer deelneemt aan het Songfestival.

Het nieuws over de terugkeer van ons buurland staat te lezen op de officiële website van het Songfestival. Omroep RTL Luxembourg gaat opnieuw een inzending afvaardigen naar het Songfestival. Dat voor het eerst sinds 1993! De regering van het staatje gaf vandaag de goedkeuring zodat er eindelijk werk kan worden gemaakt van deze langverwachte comeback.

Meer in juli

Er zijn momenteel nog geen details bekend over hoe Luxemburg een kandidaat zal selecteren. Al is de kans groot dat er met een open inschrijving zal worden gewerkt. In juli komt er meer informatie over de deelname van Luxemburg aan het 68e Songfestival.

Martin Österdahl, Executive Supervisor van het Songfestival, is opgetogen:

‘We verheugen ons er op om Luxemburg na dertig jaar weer welkom te heten op het Songfestival. Met vijf overwinningen in de drie eerste decennia van de competitie, is dit een van de meest succesvolle landen. We kijken er naar uit om samen te werken met RTL en ze in 2024 terug te brengen naar de grootste muziekcompetitie ter wereld.’

Christophe Goossens, CEO van RTL Luxembourg, reageerde eveneens:

‘We zijn heel blij dat Luxemburg terugkeert naar het Eurovisiesongfestival en vinden het des te spannender dat RTL Luxembourg de belangrijke taak krijgt om onze afvaardiging van 2024 te selecteren. Als mediabedrijf zijn wij toegewijd aan de bevolking van Luxemburg en we kijken er naar uit om deze spectaculaire liveshows uit te zenden.’

Vijf keer gewonnen

Martin Österdahl haalde het al aan: Luxemburg won maar liefst vijf keer het Songfestival! De laatste keer was in 1983. Tien jaar later, in 1993, volgde de laatste deelname. Tegenvallende resultaten, financiële overwegingen en een dalende interesse bij de bevolking zorgden destijds voor de exit van Luxemburg.

Hun laatste, winnende, inzending:

play

Advertentie