Frankrijk

FRANKRIJKSTOCKHOLM 2016

Inzending Frankrijk op 12 maart bekend

Op zaterdag 12 maart maken de Fransen bekend wie welk nummer voor hen zal zingen op het komende songfestival in Stockholm. Dat schrijft Eurovision.tv.

Hoe de inzending precies bekendgemaakt zal worden, is vooralsnog een goed bewaard geheim. Via het officiële Twitter-account van de Franse omroep France 2 zal op 12 maart het exacte wie, wat en hoe aan het licht komen.

De Fransen pakken de zaken dit jaar anders aan, na de op twee na laatste plek van vorig jaar met zangeres Lisa Angell (foto). Het songfestival verhuist van het cultuurkanaal France 3 naar het bredere France 2, en Edoardo Grassi werd aangesteld als nieuw delegatiehoofd. Over de selectie, die al afgerond is, zegt hij: ‘We hadden dit jaar verschillende nummers van onafhankelijke artiesten. Het was een aangename verrassing voor de hele delegatie. Er waren ook veel artiesten die al een contract hadden bij grote platenfirma’s.’

Het eerste tipje van de sluier datbekend werd gemaakt, is dat het Franse chanson in het Frans én het Engels gezongen zal worden. De Fransen houden het graag spannend en maakten inmiddels ook een tweede hint bekend. Zo is hun artiest onlosmakelijk verbonden met zijn gitaar.

Frankrijk neemt als lid van de Big 5 onmiddellijk deel aan de finale van het Eurovisiesongfestival, op zaterdag 14 mei.

Advertentie