Israël

ISRAELSTOCKHOLM 2016

Israëlische finale op 3 maart

Israël houdt al sinds begin december audities via de talentenjacht Next Star. Die moet op 3 maart resulteren in de geschikte songfestivalkandidaat.

Na het succes van vorig jaar – Nadav Guedj eindigde achtste in Wenen – kozen de Israëli’s opnieuw voor een lange talentenjacht. Alle shows werden op voorhand opgenomen, maar op 3 maart is er een live-uitzending waarin de Israëlische kandidaat voor Stockholm wordt gekozen. Vier kandidaten zullen het dan tegen elkaar opnemen.

Vorig jaar werd het lied pas gekozen nadat men een geschikte kandidaat had gevonden. Dit jaar zou het kunnen dat het lied wel al te horen zal zijn in de finale. De organisatoren hebben de afgelopen week contacten gelegd met songschrijvers.

Israël ziet samen met België in de tweede halve finale, maar wel in de eerste helft. De Israëli’s hopen om voor het tweede jaar op rij de finale te halen. Dat was toen al van 2010 geleden dat Israël daar nog in slaagde. Nadav Guedjs Golden Boy was bovendien de eerste Israëlische inzending die volledig Engelstalig was.

Advertentie