Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Måns Zelmerlöw en Petra Mede presenteren songfestival 2016

Huidig songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw zal volgend jaar samen met Petra Mede het Eurovisiesongfestival 2016 presenteren. Dat maakte de Zweedse omroep SVT bekend op een persconferentie die online werd uitgezonden.

Afgelopen vrijdag al kopte de Zweedse krant Expressen met de namen, en vandaag werd het nieuws officieel bevestigd door de gastomroep. Mede presenteerde in 2013 de liedjeswedstrijd al eens, toen de wedstrijd plaatsvond in Malmö. Deze keer krijgt ze dus bijstand van Zelmerlöw.

Petra Mede is de eerste presentatrice sinds de Britse Katie Boyle die het festival meer dan eens presenteert. Boyle deed dat maar liefst vier keer, in 1960, 1963, 1968 en 1974. In maart dit jaar was Petra Mede zelf nog in het Verenigd Koninkrijk: aan de zijde van de Britse songfestivalcommentator Graham Norton praatte ze Eurovision’s Greatest Hits aan mekaar, de speciale show naar aanleiding van 60 jaar songfestival.

Måns Zelmerlöw wordt de tweede opeenvolgende winnaar die het jaar na de overwinning als presentator mag aantreden. Op het afgelopen songfestival in Wenen deed Conchita Wurst hem dat al voor.

Het Eurovisiesongfestival 2016 zal plaatsvinden op 10, 12 en 14 mei in de Globen Arena in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De finale vindt dus plaats binnen exact vijf maanden.

Advertentie