België

BELGIEEUROSONG 2016

Vanavond start ‘Eurosong 2016’

De VRT trapt vanavond de songfestivalvoorronde voor 2016 af. Vanavond om 20.25 uur gaat Eurosong 2016 van start op Eén.

De komende drie zondagavonden worden vijf kandidaten gevolgd in hun muzikale parcours en hun zoektocht naar hét songfestivallied. Die liedjes hebben ze inmiddels gevonden, maar om die te horen moeten we nog een weekje wachten. Vanavond krijgen we covers te horen.

Presentator Peter Van de Veire zal zonder zijn voormalige sidekick Eva Daeleman de kijkers uitgebreid laten kennismaken met de vijf artiesten. Zoals we afgelopen woensdag al brachten, vertolken ze vanavond eigen versies van volgende songfestivalliedjes:

Adil Araab – Hold me now (Johnny Logan, 1987)
Amaryllis Uitterlinden – Euphoria (Loreen, 2012)
Astrid Destuyver Everyway that I can (Sertab Erener, 2003)
Laura Tesoro – Düm Tek Tek (Hadise, 2009)
Tom Frantzis – Rhythm Inside (Loïc Nottet, 2015)

Er valt vanavond niemand af en er wordt ook niet gestemd, maar er is wel ruimte voor een streepje advies voor de kandidaten. Dat komt telkens van een ander duo. Vanavond mogen ex-songfestivalwinnaar Alexander Rybak en koorleider van Scala Stijn Kolacny de vijf gekozen artiesten voorzien van het nodige commentaar.

De show wordt rechtstreeks vanuit de AED Studios in Lint uitgezonden en zal iets meer dan een uur in beslag nemen. Afspraak om 20.25 uur op Eén. Songfestival.be is live ter plaatse. Hou zeker onze accounts op Twitter, Instagram en Snapchat (songfestival_be) in de gaten!

Advertentie