Algemeen

ALGEMEEN

RTBF en VTM werken samen voor Songfestival: Konijn in Belgisch achtergrondkoor (Aprilgrap)

Een primeur voor België op het Songfestival! Waalse openbare omroep RTBF gaat samenwerken met commerciële zender VTM. Er zitten allerlei projecten aan te komen, het eerste is vandaag bekendgemaakt. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau kruipt opnieuw in zijn konijnenpak uit The Masked Singer en zingt in het achtergrondkoor van Belgische kandidaat Jérémie Makiese.

Volgens VTM Nieuws was het initieel het plan om Sandra Kim, onze enige Belgische Songfestivalwinnares én laureate van het eerste seizoen van The Masked Singer, als Koningin aan te duiden als backing vocal. Maar uit vrees dat een rancuneuze Sandra voor een scene à la Will Smith op de Oscars zou zorgen, blijft haar pak in de kast hangen. Onze Franstalige omroep heeft namelijk geen verzekering voor slagen en verwondingen afgesloten voor Jérémie, onze artiest in Turijn.

Drukke agenda

VTM en RTBF kozen daarom Conner ‘Konijn’ Rousseau als vervanger. De poetsvrouw van de nonkel van Jérémie Makiese en Conner spelen namelijk allebei in de padelploeg van presentator Niels Destadsbader. Die laatste stelde de politicus de vraag en viste toe. Conner zegt: ‘Ondanks mijn drukke agenda vol met livesessies op Instagram, schoenen passen, F.C. De Kampioenen kijken en sporadisch een politieke activiteit, ben ik meteen ingegaan op dit voorstel. Mijn niet altijd even toonvaste stem past blijkbaar goed bij het gebruikelijke niveau op het Songfestival. Zo komt de stem van Jérémie nog veel beter uit de verf.’

Met deze samenwerking wil RTBF ook een toets van Nederlandstalig België toevoegen aan deze Songfestivaldeelname. VTM ziet deze overeenkomst als een kans om de Belgische inzending commerciëler te benaderen. De VTM-ploeg bekijkt momenteel de mogelijkheden om Jérémie samen met Carmen Pfaff een Q&A te laten doen, hij krijgt een gastrol in Familie en hij zal deze zomer te zien zijn op de eetstand van Tien Om Te Zien.

Dit artikel is uiteraard een aprilgrap. Jérémie Makiese zal gesteund worden op het podium in Turijn, maar zonder Conner als konijn. RTBF en VTM werken voor zover bekend ook niet samen ter promotie van het Songfestival.

play