Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Johnny Logan steekt Songfestivalnummers in nieuw kleedje

Nog een kleine drie weken en dan barst de Songfestivalgekte weer in alle hevigheid los. Het uitgelezen moment voor ex-kandidaten om nieuwe muziek op hun fans los te laten. Ook tweevoudig winnaar Johnny Logan ging aan de slag en bracht nieuwe versies uit van zijn winnende nummers What’s Another Year en Hold Me Now.

‘Ik voelde dat het tijd was om een moderne versie van beide nummers op te nemen’, schrijft de Ierse zanger op zijn Facebookpagina. ‘Dezelfde arrangementen en hetzelfde gevoel, maar met de modernste technologieën die op vandaag beschikbaar zijn. Ik heb geprobeerd om dat te doen met de nodige liefde en het respect dat beide nummers volgens mij verdienen. Geniet ervan!’

Mister Eurovision

Seán Patrick Michael Sherrard – zo heet de zanger echt – is tot dusver de enige kandidaat die erin slaagde het Eurovisiesongfestival twee keer te winnen als zanger. Zijn eerste zege dateert inmiddels van 1980. De Ierse zanger eindigde in Den Haag op het hoogste schavot met What’s Another Year. De Lage Landen blijken vruchtbare grond te zijn voor Johnny Logan. In 1987 kreeg hij in Brussel de trofee overhandigd van Sandra Kim, de tweede overwinning was een feit. De twee zeges leverden hem de bijnaam Mister Eurovision op. De kans dat Johnny Logan na 36 jaar een Miss Eurovision aan zijn zijde krijgt, lijkt reëel te worden. Bookmakers voorspellen namelijk al wekenlang dat Loreen dit jaar opnieuw het Eurovisiesongfestival zal winnen.

Edelhert 

Johnny Logan is en blijft ook in België een populaire artiest. Met Hold Me Now stond de zanger in 1987 twaalf weken in de Vlaamse Ultratop 50. In 1996 en 2006 stak Logan de plas over als jurylid in onze preselectie. Begin vorig jaar maakte de Ierse artiest zijn opwachting als Edelhert (foto) in het VTM-programma The Masked SingerZijn herkenbare stemgeluid leidde tot een vroegtijdige uitschakeling, na amper vier weken werd de Ier – of het dier, zo u wil – dan ook ontmaskerd.

Straf: Johnny Logan ontmaskerd in ‘The Masked Singer’ op VTM