Interviews

INTERVIEWS

In gesprek met deelnemers Australië, Griekenland, Noorwegen en Tsjechië

Tijdens de persmiddag van Eurovision in Concert 2019 spraken we niet alleen met de kandidaten van Nederland en België. Ook de kandidaten uit Australië, Griekenland, Noorwegen en Tsjechië maakten graag een praatje met Songfestival.be.

De Australische Kate MillerHeidke brengt dit jaar een van de meest opvallende inzendingen. De act die te zien was in de nationale finale was allesbehalve alledaags. Blijkt dat Kate gaat sleutelen aan die act. Interviewer Gunther wou graag weten wat voor nutteloze talenten deze zangeres heeft. Dit antwoord had hij niet zien aankomen!

De Griekse Katerine Duska doet het erg goed bij de bookmakers. Op de dag van Eurovision in Concert voelde ze zich een beetje ziek, maar probeert eruit te halen wat erin zit. Over de act mag ze nog niet veel vertellen, maar ze verklapt ons wel al in welke richting we moeten denken.

De Noorse groep KEiiNO miste een van haar bandleden in Amsterdam. Fred, de rapper die in het Sami zingt, kon niet op tijd zijn voor de persmiddag. Wel laat Alexandra ons zien wat haar verborgen talent is en komen we meer te weten over de pas uitgebrachte videoclip van Spirit in the Sky.

De drie heren uit Tsjechië, die samen de band Lake Malawi vormen, hebben al zoveel repetities gehad dat ze de tel kwijt zijn. In ieder geval heeft tape een belangrijke rol tijdens hun repetities.