Junior 2019

JUNIOR 2019

Matheu met ‘Dans met jou’ voor Nederland naar Junior Eurovisiesongfestival 2019

De 13-jarige Matheu Hinzen zal Nederland vertegenwoordigen op het zeventiende Junior Eurovisiesongfestival in de Poolse stad Gliwice-Silesia. Hij werd zojuist geselecteerd via een nationale finale.

De Nederlandse nationale finale voor het Junior Eurovisiesongfestival 2019, Juniorsongfestival, werd vanavond gehouden in theater Hanzehof in Zutphen. Vier acts namen het tegen elkaar op om Nederland te mogen vertegenwoordigen in Polen.

De vier acts die deelnamen waren:

  • Moves – Make Your Move (27 punten)
  • Mannes – Let me Sing (26 punten)
  • 6Times – End of Time (28 punten)
  • Matheu – Dans met jou (36 punten)

Winnaar

Matheu won uiteindelijk de finale en werd zo gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2019. Hij ontving van de jury, bestaande uit Tabitha, Kaj van der Voort en Edsilia Rombley (ESF 1998 & 2007), de kinderjury, bestaande uit Max & Anne (JESF 2018) en Anna (runner-up JSF 2018) en het publiek thuis twaalf punten, de maximale score die mogelijk is.

Lied

Dans met jou werd geschreven door Jermain van der Bogt, bekend als pop en progressieve rock zanger, Wudstick, bekend van For All We Know en Ayreon en William Laseroms, een ervaren Junior Songfestivalschrijver.

play

Na de vier optredens traden de 12 deelnemers op met het gezamenlijke nummer Stars to Shine.

play

Nederland op het Junior Eurovisiesongfestival

Nederland neemt al sinds het begin van het Junior Eurovisiesongfestival in 2003 elk jaar, net zoals Wit-Rusland, deel en wist het festival al één keer te winnen in 2009 met Ralf Mackenbach (Click Clack). Nederland bevestigde vandaag ook deel te zullen nemen in 2020.