Azerbeidzjan

AZERBEIDZJAN

‘The Voice’-winnaar is Azerbeidzjaanse Songfestivalkandidaat

Nadir Rüstəmli, de meest recente winnaar van The Voice of Azerbaijan, is deze ochtend tijdens een onverwachte live televisie-uitzending voorgesteld als de kersverse Songfestivaldeelnemer van Azerbeidzjan. In de week van 7 maart brengt omroep İctimai Television (İTV) het liedje uit.

Hij leek verrast deze morgen, intern aangeduide deelnemer Nadir Rüstəmli. Tijdens een live uitgezonden talkshow kreeg Nadir in ware Wie wordt Euromiljonair?-stijl de vraag wie Azerbeidzjan gaat vertegenwoordigen op het komende Songfestival in Turijn. Bleek het de bebaarde zanger zelf te zijn. Bekijk hieronder de bijzondere onthulling.

play

Wie is Nadir?

De inzending van Nadir werd uit een poule van meer dan 300 liedjes gekozen. Omroep İTV is van plan om het nummer in de tweede week van maart voor te stellen. De vertolker van dat lied heeft alvast ervaring met liedjeswedstrijden. Hij nam twee keer deel aan het Nationaal Liedjesfestival van Azerbeidzjan, met een tweede én eerste plaats als resultaat.

Na het behalen van een tweede plaats in een internationale zangcompetitie voor studenten, won Nadir in 2021 The Voice of Azerbaijan. Eldar, co-winnaar van het Songfestival 2011, was zijn coach. Tijdens zijn deelname aan de show bracht Rüstəmli verschillende Songfestivalliedjes. Hieronder zingt hij Arcade van Duncan Laurence.

play