België

BELGIE

Stem nu voor jouw favoriet in de ‘Radio 2 Songfestival 50’

De eerste halve finale van het 66ste Eurovisiesongfestival staat vanavond gepland. De Songfestivalgekte is in volle gang in Turijn, maar ook in België krijgen we onze portie met tal van randactiviteiten!

De luisteraars van Radio 2 hebben het vast en zeker al gehoord. Deze week, van maandag 9 tot en met zaterdag 14 mei, staat in teken van het Eurovisiesongfestival. Naast Peter Van de Veire die live vanuit Turijn verslag uitbrengt, wordt ook door Kim Debrie en enkele special guests aandacht geschonken aan het liedjesfestijn. Deze week zullen zij elke dag tussen 13.00 en 16.00 uur terugblikken op de vorige edities van het Songfestival. Sandra Kim, Tom Dice, Laura Tesoro en Connie Neefs zijn enkele van de namen die een bezoekje komen brengen aan de Radio 2-studio.

Tijd om te stemmen

Bij het Songfestival hoort natuurlijk ook een stemming! Als je op de link op het einde van dit artikel klikt, zal je naar het stemformulier van Radio 2 worden doorverwezen. Een hele klus om te scrollen door die honderden nummers? Geen nood, er werd een filteroptie voorzien waarbij je naar jouw favoriet kan zoeken. Uit die lange lijst moet je drie nummers aanduiden om jouw top 3 samen te stellen. Ook de nummers van het Eurovisiesongfestival 2022 werden reeds in het lijstje opgenomen.

De uitslag van de stemming zal worden bekendgemaakt op zaterdag 14 mei tussen 13.00 en 16 uur. Onder leiding van Caren Meynen, die de Radio 2 Songfestival 50 presenteert, bereid jij je volledig voor op de grote finale van het Eurovisiesongfestival die later die dag volgt.

Heb jij al een idee wie jouw stem krijgt? Wacht niet en klik hier om het stemformulier in te vullen!

Publicité