Duitsland

DUITSLANDTEL AVIV 2019

Deze zes kandidaten doen al mee aan Duitse voorronde

Duitse omroep NDR heeft zes kandidaten bekendgemaakt die deelnemen aan Unser Lied für Israel, de Songfestivalvoorronde die in februari volgend jaar wordt gehouden.

Aly Ryan, BB Thomaz, Linus Bruhn, Gregor Hägele, Lilly Among Clouds en Makeda dingen al zeker mee naar het Duitse ticket voor Tel Aviv. Zij werden uit een poel van 965 kandidaten gekozen door een twintigkoppige Europese vakjury en een honderdkoppig panel van Songfestivalfans in Europa. Opvallend: de omroep laat weten dat ze nog in gesprek is met andere artiesten, die mogelijk ook nog kunnen deelnemen aan de nationale finale.

De zes die al zeker zijn van deelname nemen momenteel deel aan een songwriting camp in Berlijn, waar met 24 internationale tekstschrijvers, componisten en producers wordt gesleuteld aan geschikte potentiële Songfestivalsongs die zullen worden vertolkt tijdens de voorronde. Die staat gepland voor februari volgend jaar en zal worden gepresenteerd door Barbara Schöneberger, die de afgelopen jaren al frequent opdook als schermgezicht tijdens eerdere Unser Song für-edities, en Linda Zervakis, die dit jaar ook al de selectie aan elkaar praatte.