Spanje

SPANJE

Spanje stuurt Blas Cantó naar Songfestival in Rotterdam

Na de bekendmaking van onze eigen artiest, heeft nu ook Spanje zijn kandidaat bekendgemaakt. Waar vorige jaren het populaire programma Operacíon Triunfo werd gebruikt om de artiest te kiezen, gebeurde het dit jaar achter gesloten deuren. De Spaanse omroep RTVE kiest, net zoals de VRT, voor een bekende naam. Blas Cantó, een populaire Spaanse zanger, krijgt de taak om Spanje eindelijk weer eens in de linkerhelft van de tabel te krijgen.

In Europa is deze 27-jarige zanger nog niet bekend maar in thuisland Spanje draait hij al tien jaar mee. Het begon in 2004 toen hij probeerde om Spanje te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival, jammer genoeg eindigde hij op plek nummer twee. María Isabel won dat jaar. In 2010 stapte hij in de groep Auryn, waarmee hij in eigen land succes had en de ene award na de andere won.

Droom

‘Het is een droom van mij,’ zei Blas bij de bekendmaking van zijn deelname. ‘Ik droom hier al van sinds ik een kind ben. Het Songfestival is een familie-evenement dat ik ieder jaar samen met mijn familie volg. Ik ben blij om er nu deel van uit te maken.’

Welk lied zal hij brengen op het Songfestival? ‘Doorheen het jaar schrijf ik veel, maar dit is een beslissing die ik rustig en heel zorgvuldig zal nemen. Het is een heel belangrijke beslissing, we willen het perfecte lied voor het Eurovisiesongfestival. Het mag duidelijk zijn dat het authentiek zal zijn, in mijn eigen stijl en een aantal van de belangrijkste schrijvers en producenten uit de muziekindustrie zullen eraan mee werken.’

‘Ik ben nerveus voor alle maanden die komen waarin ik belangrijke beslissingen zal moeten nemen en met de druk om moet gaan.’ De jongeman zegt wel dat eens hij op het podium zal staan de zenuwen zullen verdwijnen. ‘Ik voel me heel gelukkig, verantwoordelijk en met de bedoeling iedereen te verenigen door het Songfestival,’ zo sluit hij af.

Solo

In 2017 nam Blas deel aan het populaire Spaanse programma Tu Cara Me Suena, beter gekend bij ons als Your Face Sounds Familiar. Uiteindelijk werd hij tot winnaar gekroond en kondigde niet veel later zijn eerste album aan, In Your Bed. Momenteel scoort Blas een nieuwe hit met het nummer Si te vas.

Beter resultaat

Vorig jaar moest Spanje opnieuw genoegen nemen met een plek onderaan het scorebord. Miki kreeg iedereen in de zaal aan het dansen maar eindigde, tegen alle verwachtingen in, slechts op een tweeëntwintigste plaats. Benieuwd of deze jongeman het beter doet in Rotterdam.