Griekenland

GRIEKENLAND

‘Die Together’ van Amanda Tenfjord is Griekse inzending

Op Ertflix, het videoplatform van Griekse omroep ERT, kan je luisteren naar Die Together van Noors-Griekse Amanda Tenfjord. Met dit lied zal ze Griekenland vertegenwoordigen op het komende Songfestival.

De Griekse inzending heeft niet de meest vrolijke titel. Gevoelige ballade Die Together gaat dan ook over een relatie die op sterven na dood is. Amanda zingt over hoe het zou zijn moesten zij en haar vriendje allebei uit dit leven stappen. Dan zijn ze voor altijd samen … Ondertussen staat de clip op YouTube:

play

De Noor Bjørn Helge Gammelsæter is de producer van het lied, terwijl ervaren rot Fokas Evangelinos de kandidate zal laten schitteren op het podium.

Het was al langer bekend dat Amanda zou zingen voor Griekenland.  Omroep ERT verkoos deze intern geselecteerde artieste boven vier andere concurrenten. Griekenland kan steevast rekenen op de twaalf punten van buurland Cyprus. Komt daar dit jaar de volle pot van Noorwegen bij? Kandidate Amanda Tenfjord is namelijk geboren in Oslo. Haar artiestennaam klinkt zelfs behoorlijk Scandinavisch.