Oekraïne

OEKRAINELISBONNE 2018

Mélovin voor Oekraïne naar Lissabon

De finale van Vidbir werd vanavond gewonnen door Mélovin met het nummer Under The Ladder.  Het nummer komt in de tweede halve finale uit tegen Nederlander Waylon.

De finale, die vanavond in twee delen werd uitgezonden, bevatte zes nummers die door het publiek en een vakjury beoordeeld werden. In het eerste deel van de show kwamen alle nummers aan bod en werden door de professionele jury, waarin onder andere Jamala zetelde, langdurig besproken. Dat mag je echt wel letterlijk nemen in dit geval, want het duurde ruim twee uur om alle zes nummers één maal aan bod te laten komen en nog eens een volledig uur om twee puntensets bekend te maken.

De eerste punten die gegeven werden, kwamen van de drie koppige vakjury. Zij plaatsten de te kloppen favoriete Tayanna op de eerste plaats. Het publiek kwam als tweede aan de beurt en plaatste Tayanna pas op de derde plaats. Mélovin kreeg van het publiek het maximum aan punten en won met één punt verschil van Tayanna die alsnog op de tweede plaats eindigde in het eindklassement.

play

De volledige uitslag kan je in onderstaande tabel nog eens bekijken.

#Deelnemer(s)NummerJuryPubliekTotaalPlaats
1KadnayBeat of the Universe3583
2TayannaLelya64102
3The ErisedHeroes2136
4LaudWaiting4264
5VilnaForest Song1345
6MélovinUnder the Ladder56111