Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Cyprus vindt Songfestivalkandidaat in Australië

Met Andrew Lambrou hebben we een nieuwe deelnemer aan het Songfestival van volgend jaar. De in Sydney wonende jongeman mag Cyprus vertegenwoordigen. Dit jaar was hij nog een van de kandidaten in de nationale preselectie van Australië. Zijn liedje zal op een later tijdstip bekendgemaakt worden.

CyBC, de omroep van Cyprus, gaat in 2023 in zee met de Grieks-Cypriotische Andrew Lambrou. Er is een deal gesloten met zijn platenlabels Panik Records in Griekenland en City Pop Records in Australië. Niet geheel onlogisch als je weet dat Andrew down under woont, namelijk in Sydney. Dit jaar nam hij zelfs deel aan Australia Decides 2022, de nationale voorronde voor het Songfestival. Lambrou werd er zevende op elf deelnemers. Dit is zijn optreden van toen:

play

Covers en talentenjacht 

Zijn liedje horen we pas op een later tijdstip. Voorlopig moeten we het stellen met door Andrew gezongen covers. Zo kreeg hij naamsbekendheid in het muziekwereldje. In 2015 toonde hij zijn kunnen in X Factor Australia, waar de jongeman het enkele afleveringen ver schopte.

Dalende lijn

In 2018 bezorgde Eleni Foureira Cyprus een uitstekende tweede plaats, het beste resultaat ooit voor het eiland. De jaren nadien gingen hun eindnoteringen alweer in dalende lijn. Dit jaar was een finaleplaats zelfs te hoog gegrepen.