Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Kandidaten reageren na 2e halve finale Songfestival: ‘Hart vol liefde’

Euforie bij de deelnemers die zich vanuit de tweede halve finale kwalificeerden voor de finale van het Songfestival 2023. Teleurstelling, maar ook fierheid, is er te horen bij de kandidaten die alweer naar huis moeten. Een greep uit de opvallendste reacties.

Beelden van een huilende Iru Kchechanovi doken al snel op sociale media op. Voorafgaand aan de finale voorspelden de bookmakers een finaleplaats voor Georgië, echter mist het land de finale voor het zesde jaar op rij.

Buurland Armenië wist wél door te stoten naar de finale. Brunette deelt een korte, maar dankbare boodschap via Twitter.

Blijdschap

Een euforische boodschap vanuit Vogayer. De Australische band wist door te stoten naar zaterdag. De band is enorm blij het genre progressieve metal te vertegenwoordigen in de finale van het Eurovisiesongfestival.

Ook blijdschap vanuit Albanië. Op Instagram is zangeres Albina Kelmendi samen met haar ouders en een van haar zussen te zien in een korte video waarin ze hun vreugde uiten. In de begeleidende tekst valt onder andere te lezen: ‘Mijn hart is vol. Ik geloofde dat we het samen zouden redden, en hier zijn we dan. Samen op naar de finale!’