Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

‘United by Music’: logo en slogan 67e Eurovisiesongfestival bekend

Morgenavond vindt vanuit de St George’s Hall in Liverpool de loting voor het aankomende Eurovisiesongfestival plaats. In eerste instantie werd er aangegeven dat het logo en de slogan ook op dinsdagavond bekend zouden worden gemaakt. Verrassing: zojuist is een foto onthuld op de officiële sociale media kanalen van het festival. United by Music is de slogan van het 67e Eurovisiesongfestival!

Op de foto, waarop de St George’s Hall te zien is, zien we naast de slogan ook het logo van het komende Songfestival.

Betekenis

De slogan toont de samenwerking tussen het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en de gaststad Liverpool die door middel van het Songfestival en de kracht van muziek mensen samen brengen. Dit was ook de oorspronkelijke boodschap bij het ontstaan van het festival: het dichter bij elkaar brengen van Europa.

In het logo zien we de kleuren van de vlaggen van Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk in het effect van een elektrocardiogram: een reeks harten, die elk reageren op ritme en geluid. Deze harten duiden de collectieve kloppende harten van alle kijkers van het Eurovisiesongfestival aan. Het lettertype, met de naam Penny Lane, is geïnspireerd op de gietijzeren straatnaamborden van de gaststad uit de twintigste eeuw én toont een knipoog naar het rijke muzikale erfgoed van Liverpool.

Loting

De loting voor het Eurovisiesongfestival zal morgenavond vanaf 20.00 uur CET plaats vinden en is live te volgen via YouTube en BBC2. Dinsdagochtend lees je op deze site wat je van deze zogenoemde allocation draw mag verwachten.