Junior 2016

JUNIOR 2016EX-DEELNEMERS

Alle laatste nieuwtjes

Over exact twee maanden, op zondag 20 november om 16.00 uur om precies te zijn, vindt het veertiende Junior Eurovisiesongfestival plaats op het eiland Malta. In dit artikel vind je alle laatste nieuwtjes op een rij. Zo brengen we onder meer het laatste nieuws over de landen, de jonge artiesten en hun nummers en de nationale selecties.

Landen

Ondertussen hebben al zestien landen hun deelname bevestigd, dat zijn er al twee meer dan vorige maand. Australië neemt voor de tweede keer deel aan de wedstrijd, en ook Servië is weer van de partij. De organisatie verwacht echter een totaal van achttien deelnemende landen. Dat zou er één meer zijn dan bij de editie van vorig jaar in Bulgarije.

De kandidaten en hun liedjes

Tot hiertoe hebben negen van de zestien deelnemende landen hun kandidaten aangeduid. Albanië, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland hebben al hun liedjes vrijgegeven. Bij Armenië, Bulgarije, Cyprus, (VJR) Macedonië, Malta en Nederland gaat het enkel nog maar om de artiesten. Maak al kennis met hen via onze speciale kandidatenpagina’s.

Nationale selecties

Op dit moment zijn er ook nog enkele nationale selecties aan de gang. In Polen, dat voor het eerst sinds 2004 weer deelneemt aan het JESF, wordt op 15 oktober een nationale finale gehouden. In Ierland gaan ze het net als vorig jaar laat maken: de voorrondes zijn al opgenomen, maar worden binnenkort pas uitgezonden. Op 6 november, exact twee weken voor het feitelijke Junior Eurovisiesongfestival, zal de winnende kandidaat pas publiekelijk bekend gemaakt worden.

De Ierse voorronde, georganiseerd door de Ierstalige omroep TG4, wordt geflankeerd door een rist ex-songfestivalkandidaten van het eiland die in de vakjury zetelen tijdens de uitzendingen. Zo zullen winnaressen Linda Martin (1992, ook deelgenomen in 1984) en Niamh Kavanagh (1993, ook deelgenomen in 2010) jureren, samen met Sandie Jones uit 1972Dustin the Turkey uit 2008 én de jongeheren van Jedward (foto) uit 2011 en 2012.

Advertentie