Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJK

BBC schrapt voorronde, werkt samen met platenfirma voor Songfestival 2020

De persdienst van de Britse omroep BBC heeft de eerste details vrijgegeven over de lokale selectie voor het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam.

Na gesprekken met meerdere platenfirma’s, werd besloten om een samenwerking aan te gaan met BMG, een van oorsprong Duitse en nu internationale platenfirma met een hoofdkwartier in New York City. De omroep en de firma gaan samen op zoek naar het geschikte lied en de geschikte kandidaat voor het ESF 2020.

Inmiddels maakte de omroep ook bekend dat deze koerswijziging definitief het einde betekent van de nationale finale Eurovision: You Decide, die de afgelopen vier jaar werd uitgezonden. In een persbericht zegt Kate Phillips van de BBC het volgende: ‘We waren nooit eerder meer toegewijd om het juiste lied te vinden, en deze samenwerking met BMG is oprecht een spannend vooruitzicht. Ik ben zeer dat we samen het beste lied en de beste artiest kunnen vinden voor 2020.’

De Britten doen het al jaren op rij erbarmelijk op het Songfestival. Dit decennium werd de top tien van het finaleklassement geen enkele keer gehaald. In mei eindigde Michael Rice (foto) zelfs 26e en allerlaatste met zijn lied Bigger Than Us.

Advertentie