Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJK

Management Dua Lipa zorgt in 2022 voor Britse Songfestivalinzending

TaP Music, het grote managementbureau achter grote namen zoals Dua Lipa en Ellie Goulding, mag volgend jaar zowel de artiest als het nummer afleveren waarmee het Verenigd Koninkrijk aan de startblokken verschijnt in Turijn. Dat wil zeggen dat BBC platenmaatschappij BMG na amper twee inzendingen aan de kant schuift. ‘Ik ben blij dat ik mijn manager hiervoor mag uitlenen. Mijn steun hebben ze’, zegt wereldster Dua Lipa (foto) in een reactie.

Bij TaP Music zijn ze alvast enthousiast over deze deal: ‘Wij verheugen ons erop om voor dit evenement samen te werken met de BBC. We gaan het Songfestival gebruiken om de rijke en diverse Britse muziek van wereldniveau te tonen, want daar staat onze natie gekend voor.’ De Britse openbare omroep zelf voegt daar nog aan toe dat ze met grote ambities naar het Eurovisiesongfestival van volgend jaar trekken. Manager en grote man bij TaP Music, Ben Mawson, zal samen met zijn team zorgen voor de hele inzending: van artiest tot en met het nummer zelf.

Steun van populaire wereldsterren 

Mawsons poulain Dua Lipa heeft er alvast vertrouwen in. Ze laat via een reactie weten dat ze het hele project steunt en blij is dat ze hiervoor haar manager mag uitlenen. Ook Elton John en Mel C van de Spice Girls zijn positief: ‘Er zijn maar weinig tv-shows die zo groots en globaal zijn als Eurovisie. ’t Is dan ook een geweldige kans om daar onze diepe en diverse talenten te tonen’, zegt Elton. Mel volgt met: ‘Wij Britten maken geweldige popmuziek, meer zelfs: wij vinden het uit! Is het niet stilaan tijd om dat aan Europa te tonen en ons beste beentje voor te zetten op het Songfestival?’

Zware klus

TaP Music zorgde al voor heel veel wereldwijde successen, Groot-Brittannië laten scoren op het Songfestival is andere koek. Jaar na jaar doen de Britten het barslecht op het Eurovisiesongfestival. Een nationale voorronde bracht geen beterschap, dus werd in 2020 een samenwerking afgesloten met gerenommeerd label BMG. Dat kwam met James Newman op proppen als vertegenwoordiger. My Last Breath werd zijn lied voor het geannuleerde festival. In 2021 volgde Embers. Maar zelfs reuzegrote trompetten op het podium konden geen complete afgang voorkomen. De inzending werd allerlaatste met nul punten. Nu is het dus alweer tijd voor een nieuw plan van aanpak.

Advertentie