Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJK

Samenwerking BBC en TaP Music voor selectie Songfestival stopt

De samenwerking die de Britse openbare omroep BBC en de managementfirma TaP Music twee jaar geleden opgestart hebben om kandidaten te kiezen voor het Eurovisiesongfestival, is weer beëindigd. In 2022 werd Sam Ryder (foto) gestuurd die een succesvolle tweede plek haalde, dit jaar was het resultaat voor Mae Muller heel wat minder met een voorlaatste plaats.

Hoe de BBC voor het Songfestival van 2024 in Malmö een kandidaat zal kiezen, is nog niet bekend. In 2018 en 2019 presenteerde Zweeds Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw, die nu in het VK woont, nog de nationale selectie Eurovision: You Decide op tv. Dat leverde om het zacht uit te drukken geen successen op en in 2020 werd in een samenwerking met platenmaatschappij BMG James Newman uitgekozen. Van 2011 tot en met 2015 werden ook intern geselecteerde kandidaten gestuurd, zoals Engelbert Humperdinck en Blue. Ook dat bracht geen kentering.

Briljante samenwerking

Nadien kwam dus TaP Music, dat nu weer van het toneel verdwijnt. In een bericht op X zegt de maatschappij dat het ‘briljant samenwerken’ was met BBC. Ze vinden het echter tijd om de stok terug te geven aan de Britse omroep. Waarom is niet gezegd. Wat de BBC nu gaat doen, is nog een open vraag. Keert BBC voor de zoveelste keer terug naar een selectie op tv? Of wordt het parcours volgehouden en wordt opnieuw iemand intern geselecteerd? Afwachten wat het wordt.

Advertentie