Israël

ISRAELSTOCKHOLM 2016

Intussen in Israël: nog 32 kandidaten in de running

Al sinds begin december vorig jaar loopt in Israël een talentenjacht die de geschikte songfestivalkandiaat voor dat land zal aanduiden. De show komt nu in een stroomversrnelling terecht.

The Next Star of Eurovision is een samenwerking is tussen de staatsomroep IBA en het commerciële net Keshet. Vorig jaar al sloegen beide zenders de handen in elkaar, en die aanpak loonde: voor het eerst in tien jaar tijd haalde Israël nog eens de top-10 van het klassement. Op het afgelopen songfestival in Wenen finishte de 16-jarige Nadav Guedj achtste met zijn lied Golden Boy.

Keshet verzorgt ook nu weer de uitzendingen van de talentenjacht. Afgelopen weekend werden de negende en tiende uitzending afgewerkt. Na ruim een maand van audities voor een jury en de Israëlische kijkers, blijven er nog 32 namen in de race. Eén van hen zal op een nog onbekende datum gebombardeerd worden tot de nieuwe songfestivaldeelnemer van het land. De lijst ziet er als volgt uit:

Oded Sharabi
Shtar
Eliana Lubinki
Kiara Duple
Nofar Salman
Hovi Star
Ela Daniel
Noam & Yael Cohen
Neomi Azran
Dave Rubin
Sapir Kakoon
Evyatar Tzadok
Uriel Aharoni
Sharon Fartuk
Maya Bernadski
Maya Smirnov
Yoni Grayev
Maor Gamliel
Shira Becker Goldshtein
Gil Chadash
“Velma” (Matan Velner & Hen Elmakias)
Kim Segal
Talsha (Tal Shachar Ben Ari)
Avi Eilot (Alush) & Shvachya Bat Israel
Ron Buchnik
Hana Edri
Shlomi Levi
Eylon Ftachya
Adi Achrack
Duet Almanor
Natio Marlboro Zafran
Meir Green

Het is vooralsnog onbekend wanneer exact we de winnende naam kennen. Wel weten we dat Harel Skaat mee in de controlekamer zit: de zanger die in 2010 veertiende eindigde met Milim is een van de vier juryleden in de talentenjacht.

Advertentie