Luxemburg

LUXEMBURGMALMO 2024

TALI voor Luxemburg naar Eurovisiesongfestival

Zangeres TALI heeft vanavond de nationale finale in Luxemburg gewonnen. Met het nummer Fighter zal ze in mei de grote comeback van het land bezegelen op het Eurovisiesongfestival.

De klokken hebben geluid en het lot is beslecht! De Luxemburgse voorronde voor het Eurovisiesongfestival 2024 heeft haar held in TALI gevonden om de kleuren van het Groothertogdom te verdedigen in het glinsterende Malmö. Maar terwijl we de gordijnen sluiten op deze spannende avond, openen we de poorten naar een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de Luxemburgse muziekwereld, na 31 jaar eindelijk weer vertegenwoordigd op het Songfestival.

Over TALI 

Tali Golergant is 23 jaar oud en woont eigenlijk in New York. Ze is er een vocal coach en muzieklerares. Ze treedt er ook op als musicalartieste. TALI studeerde als tiener in Luxemburg en trok daarna naar de Verenigde Staten. De zangeres heeft een Peruviaanse vader en een Israëlische moeder. Nadat ze muzikale ervaring opdeed in Amerika, wordt 2024 misschien de start van een Europese doorbraak door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival.

Frans-Engels popliedje over veerkracht

TALI won vanavond de finale van Luxembourg Song Contest. In de superfinale bleven nog zij, Krick en Joel Marques over. Uiteindelijk kwam TALI als winnares uit de bus met het nummer Fighter, een uptempo popliedje dat voornamelijk in het Frans gezongen wordt, met ook een aantal Engelse zinnen. De song gaat over veerkracht en de moed om nooit op te geven.

In de show vanavond werd duidelijk dat ook nagedacht werd over het visuele aspect van een Songfestivaldeelname. De zangeres werd geflankeerd door een groep dansers en zette een puike act neer.

play

Goedgevulde show

Acht kanshebbers stonden aan de start in de Rockhal, waarvan één met een eigen geschreven nummer. Behalve de optredens van uiteraard de finalisten waren er ook gastoptredens van Vicky Leandros (ESF 1967 en 1972) en Alexander Rybak (ESF 2009). Tijdens de show werd de helft van de punten gegeven door een jury, de andere helft door het internationaal stemmend publiek.

De avond is zo ten einde gekomen, maar de reis is nog maar net begonnen voor TALI. Met het hart vol hoop en opwinding gaat zij verder op de weg naar Malmö, vastberaden om de wereld te laten zien wat Luxemburg te bieden heeft.

Advertentie