Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Krista Siegfrids neemt deel aan ‘Melodifestivalen 2016’

De Zweedse omroep SVT heeft vanochtend de 28 namen en liedjes bekend gemaakt die zullen deelnemen aan ‘Melodifestivalen 2016,’ traditiegetrouw de grootste en meest populaire songfestivalvoorronde van het seizoen.

In een speciale uitzending vanuit een televisiestudio die online uitgezonden werd, presenteerde Christer Björkman, de grote baas van Melodifestivalen die in 1992 zelf zijn land op het songfestival vertegenwoordigde, de namen van de 28 kandidaten.

Het is de vijftiende keer dat de Zweedse voorronde wordt gehouden in het huidige concept, met vier voorrondes, een herkansingsronde en een finale. Daarom wordt elke voorronde gepresenteerd door een andere, oud-presentator of –presentatrice. Constante waarde is Gina Dirawi. Zij praat als enige alle voorrondes aan mekaar, en deed dat eerder al in 2012 en 2013.

Zoals altijd neemt er een rits bekende namen deel. Het duo Samir & Viktor nam vorig jaar deel met Groupie, en ook Molly Pettersson Hammar, Isa en de meisjes van Dolly Style doen voor een tweede opeenvolgende keer mee. Ace Wilder werd nipt tweede in Melodifestivalen 2014 met het lied Busy doin’ Nothin’. Zangeres Anna Book neemt voor de vierde keer deel, na eerdere deelnames in 1986, 1987 en 2007. Pernilla Andersson deed in 2011 al mee met het lied Desperados, waarmee ze toen sneuvelde in de herkansingsronde. Ook David Lindgren, Oskar Zia, Swingfly en Panetoz hebben al ervaring in Melodifestivalen. Oudgediende Linda Bengtzing is voor de zesde keer van de partij, en er wordt vooral uitgekeken naar de inzending van Molly Sandén, die voor de derde keer deelneemt en de allerlaatste startplek gekregen heeft van de producers.

Er doen ook oud-songfestivalkandidaten mee. Martin Stenmarck vertegenwoordigde Zweden in 2005 in Kiev met het lied Las Vegas. Tommy Nilsson zong in 1989 En Dag en werd er toen vierde mee op het songfestival in Lausanne. De meest opvallende naam is die van Krista Siegfrids. Niet alleen vertegenwoordigde zij niet Zweden maar Finland in 2013, maar bovendien werd ze recentelijk ook al aangekondigd om de Finse songfestivalvoorronde Uuden Musiikin Kilpailu volgend jaar te presenteren. Hoe ze die twee taken zal combineren, zal moeten blijken.

De 28 kandidaten, per voorronde en op alfabetische voorronde volgens de liedjes:

1e voorronde: Göteborg, 6 februari 2016
Presentatoren: Gina Dirawi & Petra Mede
Mimi Werner – Ain’t No Good
Samir & Viktor – Bada nakna
Robin Bengtsson – Constellation Price
Ace Wilder – Don’t Worry
Anna Book – Himmel för två
Pernilla Andersson – Mitt guld
Albin & Mattias Andrésson – Rik

2e voorronde: Malmö, 13 februari 2016
Presentatoren: Gina Dirawi & Charlotte Perrelli (1999 & 2008)
Viktor och Natten – 100%
Krista Siegfrids – Faller
Molly Pettersson Hammar – Hunger
Uno Sveningsson, Patrik Isaksson & Tommy Nilsson – Hall mitt hjärta hart
Isa – I Will Wait
Viktoria – Save Me
David Lindgren – We Are Your Tomorrow

3e voorronde: Norrköping, 20 februari 2016
Presentatoren: Gina Dirawi & Henrik Schyffert
Oscar Zia – Human
SaRaha – Kizunguzungu
After Dark – Kom ut som en stjärna
Lisa Ajax – My Heart Wants Me Dead
Boris René – Put Your Love on Me
SMILO – Weight of the World
Swingfly ft. Helena Gutarra – You Carved Your Name

4e voorronde: Gävle, 27 februari 2016
Presentatoren: Gina Dirawi & Sarah Dawn Finer
Martin Stenmarck – Du tar mig tillbaks
Panetoz – Håll om mig hårt
Frans – If I Were Sorry
Linda Bengtzing – Killer Girl
Dolly Style – Rollercoaster
Eclipse – Runaways
Molly Sandén – Youniverse

De herkansingsronde vindt op zaterdag 5 maart plaats in Halmstad en wordt gepresenteerd door Gina Dirawi, Peter Jöback en Ola Salo. Op 12 maart gaat de finale door vanuit de Stockholmse Friends Arena. Gina Dirawi presenteert dan met William Spetz.

Advertentie