Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Vanavond: 2e halve finale Songfestival 2019

Vanavond vanaf 21.00 uur onze tijd vindt vanuit de Expo Tel Aviv in Israël de tweede halve finale plaats van het 64e Eurovisiesongfestival. Achttien landen, waaronder Nederland, dingen naar de laatste tien plekjes voor de finale zaterdagavond.

Na ruim een week repeteren en de eerste halve finale op dinsdag, is het tijd voor de tweede van drie liveshows in Tel Aviv. Artiesten uit achttien landen staan in de startblokken om de kijkers thuis te overtuigen van hun kunnen. Namens Nederland neemt Duncan Laurence (foto) deel met het lied Arcade.

Wie doet mee?

Het deelnemersveld van vanavond vind je terug in onderstaande tabel. De landen zijn gerangschikt op de volgorde zoals ze ook zullen aantreden in de tweede halve finale. Armenië is de opener, terwijl Azerbeidzjan als laatste aan bod komt. Nederland treedt op als zestiende.

Hoe wordt er gestemd?

Het publiek mag na afloop van alle optredens stemmen via een telefoonoproep, een sms of een stem in de officiële app van het Songfestival, en zijn stem telt mee voor vijftig procent van het eindtotaal. De andere helft van de punten komt van vijfkoppige vakjury’s uit alle deelnemende landen van deze halve finale. Daarnaast stemmen ook kijkers en juryleden uit Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk mee.

Aan het einde van de uitzending maken presentatoren Erez Tal en Bar Refaeli op willekeurige volgorde de tien landen met de meeste stemmen bekend. Zij plaatsen zich voor de finale, nu zaterdagavond, net als de tien finalisten van de eerste halve finale van dinsdag. Naast Tal en Refaeli brengen Assi Azar en Lucy Ayoub verslag uit vanuit de greenroom, die zich dit jaar in een andere zaal bevindt.

Waar kan ik kijken?

De uitzending is tussen 21.00 en 23.15 uur te volgen op het kanaal van Ketnet en NPO1. Op Eén wordt een verkiezingsprogramma uitgezonden, waardoor de uitzending naar de kleinere zender verplaatst werd. Ketnet is bij Telenet, Proximus en TV Vlaanderen terug te vinden op kanaal nummer twaalf. Peter Van de Veire is wel nog steeds Vlaams commentator van dienst, terwijl de Nederlanders worden bijgestaan door Cornald Maas en Jan Smit. Zij kunnen bovendien vanaf 20.30 uur kijken naar Op weg naar het Songfestival, waarin bekende Nederlanders vooruitblikken op de halve finale. Daarnaast wordt de uitzending ook zonder commentaar uitgezonden op het YouTube-kanaal van het Songfestival zelf.

Advertentie