België

BELGIEEX-DEELNEMERS

Mustii over Songfestival 2024: ‘Eventjes gedacht me terug te trekken’

‘Het Songfestival was niet het feestje dat ik dacht dat het zou zijn. Omdat ik teveel de controle uit handen moest geven, voelde ik me niet gelukkig en dan zet je als artiest niet je beste prestatie neer.’ In ons video-interview over zijn nieuwe single Tell the Kids it’s Alright is Mustii zéér openhartig over zijn tijd in Malmö.

‘Tell the kids it’s alright. Tell the kids I’m fine. But I’ll never be the same.’ Het zijn enkele zinnetjes uit de nieuwste single van Mustii. Het moge duidelijk zijn: de Belgische zanger heeft een heftige periode achter de rug, maar het gaat weer goed met de jongeman.

play

Zijn nieuwste release is een soort antwoord op Before the Party’s Over, het lied waarmee hij België helaas niet naar de finale van het Songfestival 2024 loodste. In ons video-interview naar aanleiding van dit nieuwe nummer, komt Mustii’s avontuur in Malmö uiteraard aan bod.

‘Gespannen sfeer, maar geen spijt’

Na zijn uitschakeling laste hij een pauze in, maar intussen is Mustii klaar om te praten over het Songfestival. Hoewel hij geen spijt heeft van zijn deelname, is het volledige parcours van de zanger helemaal anders dan verwacht verlopen.

Mustii voelde zich niet op zijn best tijdens het festival. Wat volgens de jongeman te maken had met zowel de gespannen sfeer in Malmö als met het noodgedwongen moeten loslaten van bepaalde productie-elementen zoals de finale versie van de act. ‘Héél even heb ik gedacht om me terug te trekken, maar ik heb me onmiddellijk herpakt en me verder gefocust op mijn deelname.’

Bekijk het volledige video-interview met Mustii:

play