Algemeen

ALGEMEEN

Volg op 15 maart onze online boekpresentatie met Alex Callier (Hooverphonic)

Vanaf maandag 15 maart ligt het allereerste boek over Belgische Songfestivalgeschiedenis in de winkel. En dat wordt coronaproof gevierd met een boekvoorstelling in een online uitzending, diezelfde dag vanaf 20.00 uur ‘s avonds op onze Facebook- en YouTube-pagina’s.

Het boek 65 jaar België op het Songfestival is het ultieme naslagwerk voor fans van het Songfestival en Belgische muziekgeschiedenis. In 664 pagina’s (!) worden alle feiten, weetjes, liedjes en artiesten die hun stempel drukten op de historiek van ons landje op ‘s werelds grootste muziekwedstrijd uitgediept en toegelicht. De auteurs van het boek zijn Jonathan Hendrickx en Jasper Van Biesen, beiden mede-oprichters en redacteurs bij Songfestival.be. Het boek is vanaf volgende week verkrijgbaar in Standaard Boekhandel en andere grotere en kleinere boekhandels, en is ook online verkrijgbaar via, onder meer, de websites van Standaard Boekhandel en Bol.com.

Exclusief gesprek

Om de lancering van het boek te vieren, zet Songfestival.be op maandag 15 maart een online uitzending op poten waarin het boek uitgebreid wordt voorgesteld. De auteurs worden geïnterviewd door Klaartje De Boeck van uitgeverij Baeckens Books, die het boek uitgeeft. Vervolgens komt Alex Callier, frontman van Hooverphonic en de Belgische kandidaat van het Songfestival 2021, aan bod voor een exclusief gesprek over de liedjeswedstrijd.

Het hele gebeuren wordt op maandag 15 maart vanaf 20.00 uur ‘s avonds uitgezonden via de socialemediakanalen van Songfestival.be en uitgeverij Baeckens Books. De uitzending is op voorhand opgenomen en duurt zo’n 45 minuten. Zet je zeker op aanwezig op ons Facebookevenement om niets van dit unieke evenement te missen.