Junior 2017

JUNIOR 2017

‘Shine Bright’ is slogan van JESF 2017

Het Eurovisiesongfestival 2017 kent morgen zijn apotheose, maar intussen wordt er al naarstig gewerkt aan het kleine broertje ervan. Het Junior ESF heeft vandaag alvast een officiële slogan gekregen.

Op zondag 26 november vindt in de Georgische hoofdstad Tbilisi alweer de vijftiende editie plaats van de kinderwedstrijd. Na de zege van Mariam Mamadashvili (foto) vorig jaar op het eiland Malta met Mzeo en de al derde zege van Georgië, besloot de omroep GPB om voor het eerst ook de organisatie naar zich toe te trekken.

Tijdens een persconferentie van de EBU in Kiev werd bekendgemaakt dat de slogan ‘Shine Bright’ is. Het logo bestaat uit “een gesegmenteerde zon, die barst van kleuren en expressie”, zo staat te lezen op de officiële website van het JESF. Het zou ook inzicht verschaffen in Georgische cultuur en zowel het artistieke potentieel als de creatieve drive van de jonge deelnemers vieren. Het logo vind je hieronder terug. (Foto: EBU)

Tot hiertoe hebben zeven landen hun deelname bevestigd: gastland Georgië, Cyprus, Ierland, Malta, Nederland, Rusland en Wit-Rusland.