Albanië

ALBANIELISBON 2018

Albanië kiest op 23 december

De finale van het Albanese muziekfestival Festivali i Këngës vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 december. Dat meldt omroep RTSH.

Ook de 57e editie van de zangwedstrijd, die sinds 2003 wordt gebruikt als songfestivalvoorronde, gaat door tijdens de feestdagen. Dit jaar gaan de twee halve finales door op donderdag 21 en vrijdag 22 december, met de finale gepland voor zaterdag 23 december. Naar alle waarschijnlijkheid zal Albanië zo traditiegetrouw het eerste land worden dat een nationale finale voor het songfestival 2018 afwerkt.

Het aantal deelnemers en de namen van de kandidaten en hun songs zijn nog niet vrijgegeven, en dat is ook erg logisch: liedjes zijn pas welkom vanaf 2 november. Geïnteresseerde componisten en artiesten hebben dan acht dagen de tijd om een song af te leveren bij de Albanese omroep, in de vorm van een cd, de songtekst en een biografie van de artiest(e) in kwestie. Alle inzendingen moeten Albaneestalig zijn en mogen niet langer dan vier minuten duren.

Aan de winnaar van Festivali i Këngës om Albanië voor het eerst sinds 2015 weer in de finale te krijgen. In mei dit jaar bleef Lindita (foto) hangen in de eerste halve finale met haar song World.