Armenië

ARMENIELIVERPOOL 2023

Armenië stuurt Brunette naar Liverpool

Ja, het moet wel degelijk met een hoofdletter zijn, Brunette. Al kan het ook met een kleine letter zijn. Armenië heeft bekendgemaakt dat het de brunette Brunette naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool stuurt. Daar mag ze het onder andere opnemen tegen onze Gustaph in de tweede halve finale in mei.

Uiteraard kijkt de zangeres ernaar uit haar muziek, die ze al als tiener schreef, voor een Europees publiek te brengen. Op YouTube heeft Brunette al honderdduizenden tot miljoenen views voor onder andere Gisher en Smoke Break en schreef ook Night en Light Blue Eyes. Daarmee lijkt het een trend te gaan worden om de kaart te trekken van artiesten die het online al goed doen. Het VK stuurde vorig jaar TikTok-fenomeen Sam Ryder en werd tweede, Duitsland geeft in zijn preselectie een wildcard aan een TikTok-artiest en nu kiest de Armeense omroep dus voor iemand die het goed doet op YouTube.

Verrassen

Die Armeense omroep AMPTV laat bij monde van de uitvoerend directeur weten dat het in 2022 gerechtvaardigd was een jonge artieste te sturen. Het lied van Rosa Linn, Snap, wordt nog altijd op radiostations gespeeld en werd populair op TikTok. Nu hoopt het land te verrassen met ‘een unieke Armeense artieste’. Het hoofd van de Armeense Songfestivaldelegatie, Davit Tserunyan, laat weten dat de zoektocht begon een aantal weken na het Junior Eurovisiesongfestival in Armenië. ‘Momenteel werken we aan het lied en de videoclip, waarvan ik zeker ben dat die indrukwekkend zullen zijn.’ Wanneer wij kunnen oordelen of dat zo is en het lied uitkomt, is nog niet bekend.

Beluister hieronder een van de liedjes van Brunette.

play