Armenië

ARMENIEMALMO 2024

Dit is ‘Jako’, inzending Armenië voor Songfestival 2024

De Armeense inzending voor het aankomende Eurovisiesongfestival is bekend! Folkduo Ladaniva was al aangekondigd als deelnemer, sinds dinsdagochtend kennen we de song waarmee zij het land zullen vertegenwoordigen ook: ze zingen Jako in Malmö.

Via het officiële YouTube kanaal van het Songfestival werd het nummer, inclusief videoclip, uitgebracht.

Beluister hier de Armeense inzending:

play

Bijnaam

Jako is de bijnaam van de zangeres van het folkduo. Met het nummer laat de zangeres haar recht gelden vrij te denken en te zijn wie ze wilt zijn.

De zangeres vertelt: ‘Het nummer is een boodschap aan haarzelf en aan alle kleine Jako’s in de wereld om trouw te blijven aan hun echte, wilde, onbeschaamde zelf. Het is een uitnodiging om op te staan ​​en te dansen, wat mensen ook zeggen.’

Eerder uitgebracht

Het nummer is afkomstig van het eerste album van het duo. Dit album is uitgebracht op 29 september 2023. In de videoclip horen we een licht aangepaste versie van het nummer.

Armeens-Frans 

Ladaniva bestaat uit Armeense zangeres Jaklin Baghdasaryan en Fransman Louis Thomas, die verschillende elementen bespeelt. Samen brengen zij Armeense folk doorspekt met globale muziekinvloeden.

Tweede halve finale

Tijdens het aankomende Songfestival mag het duo tijdens de tweede halve finale op donderdag 9 mei een finaleplek proberen te veroveren. In dezelfde halve finale zien we ook onze eigen Mustii terug, net als onze noorderbuur Joost Klein.

Afgelopen jaar wist zangeres Brunette de finale te bereiken. In de finale eindigde zij als veertiende.